sobota, 31 maja 2014

Moje menu - 30-05-2014 (piątek)

Śniadanie - 8:30
Własnoręcznie robiona słodka bułeczka z mąki pszennej pełnoziarnistej z ricottą i suszoną żurawiną (przepis), z kawą zbożowa z mlekiem.
II śniadanie - 11:30
Kasza jaglana z mlekiem, miodem i orzechami laskowymi.
Obiad - ok 14
Makaron spaghetti 100% durum z brokułowym pesto, żółtym grochem i mozarellą
Podwieczorek - po 17
Koktajl: seler naciowy, jabłko i pomarańcza, z dwoma ciasteczkami produkcji własnej (tylko zdrowe składniki;-))
Kolacja - bardzo późno ok 22
Zapiekanka makaronowo-warzywna - na spodzie naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą położyłam ugotowany (al dente) makaron świderki 100% durum, na to warstwami ułożyłam warzywa: cukinia, papryka, pomidor, pietruszka zielona,pieczarki, całość zalałam jajkiem roztrzepanym z mlekiem i przyprawami, a nastepnie zapiekłam w pikarniku ok 30-40 min w 180 stopniach.
 Poszłam spać o 2 nad ranem, więc na lepszy sen była jeszcze szklanka kakao z ciasteczkiem takim jakie było na podwieczorek :-) Jak utyję to będę wiedzieć od czego :-D

Z aktywności fizycznej był rower, 2 razy po 8 km (35 min), bo pojechałam rowerem do pracy. Przy okazji tak sobie zamontowałam koszyk z przodu roweru, że mi naciskał na hamulce, wiec jechałam z mocnym oporem - extra kalorie spalone! ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz