czwartek, 24 lipca 2014

Spaghetti mocno warzywne


Składniki:
- 50 g makaronu durum,
- 50 g sera żółtego,
- kilka pieczarek,
- pół czerwonej cebuli,
- pomidor,
- garść jarmużu.

Przygotowanie:
Makaron gotuję al dente wg przepisu na opakowaniu. Na patelni podsmażam pieczarki oraz cebulę. Taaaak i to koniec gotowania :-) Do podsmażonych pieczarek i cebuli dorzucam pozostałe składniki i całość mieszam na patelni, na koniec przekładam na talerz. Tu akurat do szklanego pojemnika na jedzenie do pracy - mój najnowszy nabytek w IKEI :-)




A tu wersja ze świderkami, równie pyszna :-)


2 komentarze:

  1. Chciałam się spytać, gdzie upolowałaś jarmuż? Nigdzie nie mogę go dostać:(

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakiś czas temu w biedronce :-)

    OdpowiedzUsuń