czwartek, 24 lipca 2014
Ciecierzyca z serem pleśniowym i cukinią, pieczarkami, papryką i pomidorem
Składniki:
- 50 g ciecierzycy,
- 50 g sera pleśniowego
- ok. pół cukinii,
- pomidor,
- papryki tyle ile mamy chęć lub ile ogólnie mamy :-),
- kilka pieczarek,
- przyprawy.
Przygotowanie:
Ciecierzycę ugotowałam wg przepisu na opakowaniu po uprzednim namoczeniu przez noc. W piekarniku, w naczyniu żaroodpornym zapiekłam cukinię, pieczarki, pomidor i paprykę z przyprawami - już nie pamiętam ile dokładnie ale około 20 min w temp. ok. 180 st. Wymieszałam ugotowaną ciecierzycę z pieczonymi warzywami i serem. Gotowe :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz