środa, 6 sierpnia 2014

Kasza jaglana z nektarynką i ziarnami chia


Składniki:
- 45 g kaszy jaglanej,
- 150 g mleka 2%,
- 1 nektarynka (140 g),
- 10 g ziaren chia,
- odrobina słodzika ze stewii.

Przygotowanie:
Kaszę ugotowałam zgodnie z przepisem (15 minut na "małym ogniu" w trzykrotnie większej objętości wody, pod przykryciem). Po ugotowaniu zalałam mlekiem, dosypałam ziarna chia i odstawiłam pod przykryciem do napęcznienia ziaren na ok. 10 minut. Dodałam słodziku ze stewii, wymieszałam, przełożyłam na talerz i wkroiłam nektarynkę.

Cała porcja to ok. 350 kcal (10,7 g białka, 55,1 g węglowodanów, 7,3 g tłuszczu).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz