piątek, 8 sierpnia 2014
Pierś z indyka z serem pleśniowym z pełnoziarnistym makaronem oraz brokułami i pomidorem
Składniki:
- 130 g piersi z indyka,
- 40 g makaronu pełnoziarnistego (100% durum),
- 40 g sera pleśniowego naturalnego,
- 100 g brokułu świeżego,
- 150 g pomidora,
- przyprawa ziołowa do kurczaka,
- kilka listków bazylii prosto z doniczki na balkonie:-).
Przygotowanie:
Makaron i brokuły ugotowałam razem ok. 8 minut. Pierś z indyka natarłam z obu stron ziołami i usmażyłam na patelni bez tłuszczu - po obróceniu na upieczonej stronie położyłam ser, żeby się roztopił. Całość podawałam z pomidorem oraz kilkoma listkami bazylii.
Cała porcja ma ok. 410 kcal (39 g białka, 31,4 g węglowodanów, 10,3 g tłuszczu).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz