czwartek, 7 sierpnia 2014
Gryczany naleśnik nadzany twarożkiem ze szpinakiem oraz pomidorem
Składniki na ciasto na naleśnika:
- 1 jajko rozm. L,
- 35 g mąki gryczanej,
- odrobina wody (żeby rozrzedzić ciasto).
Farsz:
- 100 g chudego twarogu,
- 40 g świeżego szpinaku,
- 1 pomidor (150 g),
- pieprz, sól do smaku.
Przygotowanie:
Składniki na ciasto dokładnie wymieszałam blenderem z końcówka do ubijania jajek i usmażyłam na patelni bez tłuszczu. Szpinak drobno posiekałam i wymieszałam z twarogiem i przyprawami, następnie wysmarowałam nim połowę naleśnika, a na wierzch skroiłam pomidora. Całość przykryłam drugą połową naleśnika.
Cała porcja ma ok. 325 kcal (30,9 g białka, 30,7 g węglowodanów, 6,1 g tłuszczu)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz