środa, 6 sierpnia 2014
Omlet z warzywami
Składniki:
- 2 jajka (110 g),
- 85 g pieczarek,
- 90 g cukinii,
- 40 g szpinaku,
- 150 g pomidora,
- przyprawy,
- odrobina oliwy do smażenia (3 g).
Przygotowanie:
Na rozgrzanej, nasmarowanej tłuszczem patelni podsmażyłam umytą i pokrojoną cukinię oraz pieczarki. Następnie całość zalałam jajkiem wymieszanym z pokrojonym szpinakiem i przyprawami i smażyłam na "małym ogniu", pod przykryciem, bez odwracania, aż do ścięcia się całego jajka. Przełożyłam na talerz i dodałam pokrojonego pomidora.
Cała porcja ma ok. 235 kcal (16,5 g białka, 4,8 g węglowodanów, 12,9 g tłuszczu).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz