czwartek, 12 czerwca 2014

Duet - kasza jaglana i amarantus - z jabłuszkiem i orzechem włoskim


Składniki:
- 30 g kaszy jaglanej,
- 20 g amarantusa (ziarno),
- jabłko,
- garść orzechów włoskich,
- łyżeczka miodu,
- mleko,
- cynamon.

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną z amarantusem opłukałam zimna woda na gęstym sitku, następnie wrzątkiem i gotowałam w trzykrotnie większej objętości wody, ok 20 minut - przepis z opakowania. Po ugotowaniu zalałam mlekiem chwile podgrzewając, dodałam miód i cynamon. Do miseczki pokroiłam jabłko, zalałam kaszą i obsypałam orzechami.
Połączenie kaszy jaglanej z amarantusem łamie smak i konsystencję tego drugiego - jak dla mnie dobre połączenie :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz