niedziela, 15 czerwca 2014

Placuszki z twarożkiem


Placuszki to mój eksperyment kulinarny :-) Powstały, bo miałam w lodówce pół paczki twarogu półtłustego ważnego do dziś i pomyślałam, ze skoro robiłam z nich spód do pizzy, no to placuszki nie wyjdą? :-) Wyszły - pyszne i leciutkie :-)

Składniki:
- 100 g twarogu,
- 2 łyżki mąki gryczanej,
- 1 łyżka otrąb owsianych,
- 1 jajko,
- mleko - tyle, żeby była odpowiednia konsystencja (gęstej śmietany).

Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblendowałam na gładką, gęstą masę, odstawiłam na jakieś 5-10 minut do napecznienia, a następnie smażyłam z obu stron na patelni delikatnie wysmarowanej tłuszczem.
Podawać zgodnie z upodobaniem - u mnie z syropem z agawy :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz