sobota, 28 czerwca 2014

Zapiekanka z kaszy i warzyw


Składniki:
- 50 g kaszy pęczak,
- 4 białka,
- 1 pomidor,
- 1/3 brokułu,
- pestki dyni,
- przyprawy.

Przygotowanie:
Kaszę ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. W małym naczynku żaroodpornym (średnica ok. 15 cm tak na oko) ułożyłam na dnie ugotowaną kaszę, pokrojony pomidor, brokuł, posypałam pestkami dyni i zalałam całość białkami rozmieszanymi z przyprawami. Białka zostały mi jako produkt uboczny po produkcji kremu z żołtek, ale jeśli spojrzycie w post o źródłach białka zobaczycie, że białka jaj są świetnym źródłem białka (całe jaja zawierają białka + tłuszcze przez co są też bardziej kaloryczne, a białka tylko białko) i w sumie dobrze się złożyło ;-)
Całość zapiekałam ok 30 minut w 180 stopniach - na wyczucie :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz