środa, 11 czerwca 2014

Pieczarkowe risotto z roszponką


Składniki:
- 50 g brązowego ryżu,
- pieczarki,
- cebula,
- łyżeczka sezamu,
- łyżeczka siemienia lnianego,
- garść roszponki,
- sól.

Przygotowanie:
Ryz ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebule pokroiłam w kostkę i podsmażyłam, dodałam pieczarki - były małe wiec kroiłam głównie w ćwiartki (lubię duże kawałki, które wyraźnie czuć) i dusiłam pod przykryciem. Na koniec odlałam wodę z duszonych pieczarek, dodałam sezam, siemię i sól, chwile podsmażyłam, wymieszałam i wyłączyłam "ogień". Na koniec dodałam ryz i wymieszałam. Nałożyłam na talerz na uprzednio położoną roszponkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz