niedziela, 8 czerwca 2014

Zapiekanka warzywna na kaszy gryczanej



Składniki:
- 50 g kaszy gryczanej,
- pomidor,
- pieczarki,
- szparagi,
- 1 jajko,
- trochę mleka.

To jest mój sposób na ciepłą kolację - zapiekanka z warzyw, które akurat mam wraz z kaszą.
Kasze ugotowałam wg przepisu. Dno naczynia żaroodpornego wysmarowałam odrobina oliwy, wysypałam kaszę gryczaną, poukładałam warstwami warzywa (wedle własnej fantazji :-)) i całość zalałam jajkiem rozmieszanym z odrobiną mleka. Można dać 2 jajka, wtedy będzie bardziej luksusowo ;-) Zapiekałam w piekarniku ok. pół godziny w temperaturze ok. 180 stopniu - zależy to od tego jakie warzywa wrzucimy, ja wrzuciłam te nieszczęsne szparagi, które potrzebuję czasu, tak to wystarczy tyle, żeby się wszystko ładnie ścięło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz