niedziela, 29 czerwca 2014
Gryczany naleśnik z serem pleśniowym, pomidorem i brokułem
Składniki na naleśnik:
- 4 białka,
- 40 g mąki gryczanej,
- sól,
- tłuszcz do smażenia.
Użyłam samych białek, bo mi zostały po użyciu żółtek do innego dania, przy okazji też dostarczyłam sobie sporo samego białka (źródła białka), można zrobić standardowo z całymi jajkami. Wszystkie składniki zmiksowałam i usmażyłam na wysmarowanej delikatnie tłuszczem patelni.
Składniki na wierzch:
- 45 g sera pleśniowego,
- pomidor,
- brokuł (ugotowany),
- 2 łyżeczki pestek z dyni,
- zielona pietruszka,
- przyprawy.
Składniki ułożyłam na naleśniku w takiej kolejności jak wypisałam powyżej.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz