środa, 11 czerwca 2014

Gryczany naleśnik z serem, pomidorem i szpinakiem



Składniki na naleśniki:
- 40 g mąki gryczanej,
- 40 g mleka,
- 1 jajko,
- 2 łyżki wody,
- olej do smażenia.

Składniki na nadzienie:
- serek naturalny Twój smak,
- pomidor,
- świeży szpinak.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na naleśnika zmiksowałam i smażyłam na wysmarowanej tłuszczem patelni szybko nalewając i rozlewając ciasto po patelni - tłuszcz tylko przy pierwszym smażeniu, wyszły mi dwa cienkie naleśniczki.
Usmażone naleśniki posmarowałam serkiem naturalnym po całej powierzchni, następnie na połowie ułożyłam pokrojony pomidor i liście szpinaku. Złożyłam na dwa razy. Pyszne! :-)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz